Fitxa de companyia

Cía. Vicente Sáez


Documents per a consultar en la sala

  • DT/667 curriculum Vicente Sáez, prensa, fichas artisticas y técnicas [...]

Detalls


Des dels seus inicis com a coreògraf, Vicente Sáez ha creat 18 espectacles, la majoria amb coproduccions internacionals, que ha presentat a Europa i Amèrica i ha estrenat espectacles en festivals com ara els de Provença, Klapstuck, Glasgow, Bordeus, etc.
Ha sigut la primera companyia espanyola que ha actuat en el famós Joyce Theater de Nova York. Vicente Sáez ha fet coreografies per al Ballet de l'Òpera Còmica de Berlín o per al Ballet de l'Òpera de Malmö (Suècia), ¡ per a directors artístics com ara Irene Papas.
Entre altres ha rebut en tres ocasions el premi al Millor Espectacle de Dansa de la Generalitat Valenciana, el Premi de la crítica valenciana i el Premi de Dansa dels Premis Octubre per la seua trajectòria.


El 1984 Vicente Sáez estrena l'espectacle THE LORRY, seguit el 1985 d'ELIMINACIÓN i de U per al Festival d'Aix de Provença. El 1987 estrena ENS en el Festival de Klapstuck i el 89 ENS/SOLO en Dansa València. El 1990 RAPTA a Brussel.les, el 92 UADI a Girona i el 1994 IRIS a Ginebra. Tots aquests espectacles han sigut representats per tot Europa i alguns als Estats Units i Canadá.
Vicente Sáez ha preparado una coreografía per a ballarins de l'Òpera Còmica de Berlín.

Espectacles

Lilah
Regina Mater
Eva Millenium
Ruah
Iris
Ens / Solo
Atman
Ens
Uadi
Talismán
Solo / Fénix
Rapta


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es