Fitxa de companyia

Vianants Danza

Direcció: Calamocha 3- 24a
Població: Valencia
C.P.: 46018
Telèfon: 963801358


Documents per a consultar en la sala


Detalls


Vianants Danza, companyia valenciana de dansa contemporània, es constituí a Valencia en octubre de 1984. Creà el primer espectacle als voltants d'una proposta d'espectacle total (dansa, música i un fons audiovisual). Aquesta fou la proposta que va mantenir en els tres primers espectacles.
Vianants va rebre el primer premi en el concurs d'ajudes a la producció, convocat per la Diputació de Valencia (1985). S'estrená al Teatro Jovellanos de Gijón (Cabueñes 85). Rep el primer premi de musicals al concurs per a la producció y realizació audio-visual de la Generalitat Valenciana amb el títol "By-pass", producció per a la T.V.V. Es representa posteriorment a València, Madrid, Barcelona, Elda, Logroño, Oviedo, Santander, Festival Internacional de Sitges, Málaga, Zaragoza, Vilanova i la Geltru, Pamplona, Salamanca, Sax, Coímbra (Portugal), Cagliari (Cerdeña).
Via es una coproducció del CNNTE i la Companyia Vianants Danza amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana. Desarrotllat amb la partitura musical de Víctor Nubla. S'estrená a Valencia pel juliol del 87 y se representa posteriorment a València , Madrid, Dansa - Valencia 88, Elche, Alicante, Huesca , Alicante, Dro (Italia ), Reggio Emilia ( Italia ), M.A.R.S. International (Teatro LaCigalle. París. Francia ). Durant 1.988-89 la compañía Vianants Danza es concertada con la Consellería de Cultura, Educació y Ciència de la Generalitat Valenciana.
Shuei és una coproducció del CNNTE i la Companyia Vianants Dansa. S'estrená al Teatre Principal de Valencia el 24 de novembre de 1988.
Solos és una coproducció de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana i de la Companyia Vianants Dansa. S'estrená el 25 d'octubre de 1990 al Centre Cultural de la Caixa de València.
Tots els espectacles han estat representáts a teatres i ciutats espanyols en el marc de festivals internacionals de dansa (França, Alemanya, Itàlia, Portugal i Austria).
Al llarg de la seus trajectòria ha produït els següents espectacles: Vianants (1985), Vía (1987), Shuei (1988), Solos (1990), Pi (1991), Gárgolas (1992), Isla-Mujer (1993) i Sangre (1994). Els seus espectacles han sigut representats a Espanya, França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Aùstria i els Estats Units.
La companyia va cessar la seua activitat l'any 1993.

Espectacles

Shuei
Bujaraloz by night, piano lerolerolero lalero
Custodio mío
Sangre
Isla Mujer
Solos: Canción de cuna del caballo grande; Custodio mío; La truita; Bujaraloz by night; Camps, nuvols i pols
Gárgolas
Pi
Via
Vianants


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es