Fitxa de espectacle
Companyia: Festival de Teatro Clásico de Mérida
Duració: 1 h. 10 min.
Dirección: Lázaro, Eusebio
Intérprete: d'Ocon, María Fernanda, Garrido, Tania, Meca, Miguel, Pastor, Rosanna, Picó, Jorge, Salama, Rafael, Salgado, Jesús, Sancho, José, Sanogo, Kassoum, Torrijo, José Luis, Wagener, Ana
Espacio escénico: Lázaro, Eusebio
Vestuario: Rubio, Pepe
Producción artística: Pascual, Daniel
Versión: Tabares, Memé
Producción ejecutiva: Yagüe, Emilia
UNA HEROÏNA DE TOTS ELS TEMPS
L'obra d'Anouilh és una miscel·lània del metallenguatge, un teatre sobre el teatre de la vida, sobre els papers socials que els actors estan obligats a representar. Per a l'escriptor francés ens trobem en una nova concepció del destí que ja no determinen les Parques, una concepció que troba eco en el nostre temps. En este sentit Anouilh actualitza el mite en la mesura que col·loca els problemes tal com sorgeixen en la nostra quotidianitat. Una cosa que ja Sòfocles es va plantejar en inspirar la seua obra en la conducta humana de la seua època, en humanitzar la tragèdia i convertir-la en un model immortal de la conducta humana. Així, Antígona s'alça de l'aniquilament de la seua pròpia felicitat terrenal i de la seua existència física i sodal. El drama gira així al voltant d'una imposició política que pesa sobre l'esperit individual.
Encara que estrenades en èpoques molt diferents, les obres de Sòfocles i Anouilh inviten al estudi d'un vessant feminista. En l'antiguitat les dones no tenien el dret de refutar les decisions masculines, encara que es provara que eren injustes.
El drama d'Anouilh, com un espill d'una societat, reflectix un món en què l'home per tal de no corrompre's, arrisca la vida ¡; arriba a l'extrem de la mort com a única solució. La vida i la mort sorgixen com els valors més ¡mportants de l'ésser humà, tot ¡ que tractant alhora altres temes com l'amor fraternal i el respecte per les lleis de la natura.
Teatre Romà de Sagunt: 26/08/2003
Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es