Fitxa de espectacle

Arnau

Companyia: L`Arc de Teatre
Estrena: 12 de gener de 1983


Documents per a consultar en la sala

  • 12/5 Programa de mano

Fitxa tècnica

Autor: Sirera Turó, Rodolf
Dirección: Graset, Esteve
Intérprete: Cantó, Juli, Grau, Marta, Morant, Eugènia, Pascual, Joan, Xapi, Francesca
Espacio escénico: Lara, Ximo
Vestuario: Mascuñán, Mariló


Més dades


El projecte Arnau és un espectacle basat en un fet possiblement real (devers el 1017) i prompte transformat en llegenda: la famosa cançó del Comte Arnau que des de gairebé els Pirineus s'escampa cap al Mediterrani.
Descoberta la cançó pels romántics del segle XIX, el tema ha atret l'atenció de poetes, dramaturgs i escriptors (Josep Carner, Joan Maragall, J. M. Segarra, J. Ferrater Mora, Joan Amadés, Guillem Colom, etcétera).
L'Arc de Teatre pren la versió de Rodolf Sirera, Arnau (premi Ignasi Iglesias 1978), com a punt de partença del seu espectacle.
El tema de l' Arnau enllaça amb la xarxa universal de variants sobre una obsessió: L'home condemnat a vagar eternament per un espai infinit, fora de les dimensions del cel i la térra. Així, tot desbordant l''esquema Be/Mal, el Comte Arnau, en tant que lluita per una llibertat sense nom, s'erigeix en desafiament, exemple o interrogant per a l'home que avui es debat entre la llei i la soletat de la pròpia identitat. O potser s'aixeca amb l'alegria salvatge del propi jo.
L'espectacle recull les ressonàncies literàries de la tradició del tema per a crear un espectacle que oscil.la entre l'ambigüitat de l'antic (la fosca llegenda, l'enigma dels símbols), la recreació poética (diverses formulacions del tema de part dels escriptors) i la reflexió sobre la modernitat (llei, ordre i amor...).


Representacions

Teatre Principal: 12/01/1983


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es