La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú
La retirada de Moscú

Fitxa de espectacle

La retirada de Moscú

Duració: 1h 30'
Estrena: Absoluto: 22 de octubre de 2004 en el Teatro Juan Bravo de Segovia


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Nicholson, William
Adaptación: Artime, Nacho
Dirección escénica: Olmos, Luis
Intérprete: Cantó, Toni, Malla, Gerardo, Manver, Kiti
Iluminación: Gómez Cornejo, Juan
Espacio escénico: Bianco, Daniel
Espacio sonoro: Díez Doizy, Yann
Vestuario: Engel, María Luisa
Producción: Concha Busto Producción y Distribución
Dirección de producción: Busto, Concha
Producción ejecutiva: Imantes Producciones


Més dades

Alice i Edward formen un matrimoni rutinari i convencional. Fa vora quaranta anys que viuen junts. Alice és una dona extravertida, temperamental, apassionada de la poesia; justament ara prepara una antologia de poetes contemporanis que versa sobre l'amor. Edward és reservat, introvertit, inclinat a exterioritzar més la part racional que l'emotiva. És professor d'Història a la universitat; per això li interessen temes relacionats amb la seua professió (al principi de l'obra llig un llibre que tracta sobre la catastròfica retirada de Moscou que va sofrir Napoleó). Jamie és el seu fill, ja entrat en la trentena, també de caràcter reservat. Però pertany a una altra generació, amb altres inquietuds i valors distints dels que tenen els pares. Jamie, des de fa anys, residix en una altra ciutat i cada dos o tres mesos visita els pares.

Coincidint amb una d'eixes visites, Edward confessa al seu fill que la relació amb Alice ha arribat a la fi; tot el que ell fa, ella ho qüestiona, li pareix malament o no ho entén, a Alice l'enerva el seu comportament i a ell, el d'ella... A banda, la raó determinant: ha conegut una altra dona, la mare d'una de les seues alumnes, i ha decidit anar-se'n a viure amb ella eixe mateix dia. Edward ha preferit esperar l'arribada de Jamie per descobrir el seu secret. Ho contarà primer al fill i li pregarà que retarde la seua tornada i que faça companyia a sa mare. Tots dos temen la imprevisible reacció d'Alice quan esta se n'assabente.

A Alice, conscient que el seu matrimoni no funciona com a ella li agradaria, la notícia la deixa estupefacta. Intentarà desplegar totes els seus versàtils estratègies per aconseguir que el seu marit no l'abandone. Però la decisió d'Edward està presa i se'n va... Jamie es veu involucrat en la difícil situació però no pot fer-hi res, sols pot intentar que la separació siga tan digna com siga possible per a tots. Però este fet transcendental canviarà la vida de tots tres radicalment.


Representacions

Teatre Principal: 24/05/2005
Teatre Principal d'Alacant: 29/10/2004
Gran Teatre Antonio Ferrandis: 13/05/2005
Gran Teatre d'Elx: 20/05/2005
Teatro Calderón de Valladolid: 19/11/2004


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es