Fitxa de espectacle

El búho y la gata

Companyia: La Pavana
Estrena: Sala Moratín de València, dilluns 18 de desembre de 1989


Fitxa tècnica

Autor: Manhoff, Bill
Dirección escénica: Calatayud, Rafael
Intérprete: Castilla, Ángela, Pons Forés, Carles
Iluminación: Lavarias, Pablo
Espacio escénico: Alfaro Hoffman, Carles
Vestuario: Cabedo, Rocío
Partitura original: Cerveró, Joan
Dirección musical: Cerveró, Joan
Versión: Sirera Turó, Rodolf


Més dades


El Buho y la Gata és, sobretot, una història d'amor. Dues persones viuen i treballen en l'anonimat d'una gran ciutat: ella és prostituta amb deliris d'actriu i ell, el dependent d'una llibreria que somnia amb ser escriptor. Completament mediocres, com tants d'altres, i amb una gran dosi de fracàs a les espatles, tenen una cosa en comú: el seu propi auto-engany.
La incapacitat absoluta per a acceptar-se a ells mateixos, els impossibilita per a acceptar els altres tal i com són i, per tant, per a estimar-los. La soletat ompli d'angoixa les seues vides quotidianes i els fa mesquins. Però l'amor, que passeja per camins secrets i sempre sorprenents, a mitjan camí entre el desig i la tendresa, ha començat de sobte a fer caure els murs inabordables del seu auto-engany.
Aquesta aventura, la d'acceptar la seua pròpia realitat i la de l'altre per a poder estimar-se, l'han d'experimentar si volen assaborir, finalment, la dolça possibilitat de ser feliços. El Buho y la Gata tracta tot això descaradament, amb el to tragicòmic que té la nostra pròpia vida i amb la veritat com a únic recurs útil a l'hora de representar una història humana.

Premis de l'Associació Independent de Teatre d'Alacant
Millor actriu Angela Castilla


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es