Golfus de Roma

Imatge d´alta resolució

Golfus de Roma

Imatge d´alta resolució

Golfus de Roma

Imatge d´alta resolució


Golfus de Roma

Imatge d´alta resolució


Fitxa de espectacle

Golfus de Roma

Estrena: 23 de novembre de 1994


Documents per a consultar en la sala

  • 3/11 Programa de mano
  • DT/1128 Dossier de espectáculo
  • F220 'Golfos de Roma'. 1 còpia (20*25 cm., color), 1 còpia (20*24 [...]

Fitxa tècnica

Autor: Gelbart, Larry, Shevelove, Burt
Dirección escénica: Gas, Mario
Intérprete: Diego, Gabino, Díez, Vicente, Galindo, Rosa, Gurruchaga, Javier, Moya, Ricardo, Philp, Connie, Regueras, Mar, Rotaeta, Felix, Truchado, José Ricardo, Valverde, Lorenzo
Iluminación: Moreno, Carlos
Realización de espacio escénico: Castells-Planas
Realización de vestuario: González, Carmen, Langa, Toni
Versión: Barrena, Begoña, Gas, Mario
Distribución: Clemente Álvarez, A.


Més dades


Golfos de Roma està basada en la comèdia A funny thig happened on the way to the forum, escrita per Burt Shevelo-e i amb música de Stephen Sondheim. Aquesta comèdia seria, posteriorment, portada al cinema per Richard Lester amb el títol, a Espanya, de Golfus de Roma.
Segons el director de la versió teatral espanyola, Mario Gas, la comedia s'allunya de la pel·lícula i respecta el guió original, en intrerpretar els setze temes musicals que inicialment apareixen en el guió. No té res a veure amb la pel·lícula, ni amb l'estil de Hollywood. En la comèdia es potencia el riure com a element provocador. Té un estil personal i manté en la segona part un estil de vodevil.
El muntatge dura dues hores i está concebut com una companyia de teatre que arriba a una ciutat i es troba amb el públic, per la qual cosa decideix contar-los el que representaran: "Veuran una comedia musical un poc pollosa i indecent", anuncien en el pròleg. L'obra té diverses lectures i ironitza sobre la llibertat. L'argument de Fobra se centra en les peripècies dels esclaus de l'època romana que utilitzen totes les arts de la picaresca, la faula i la mentida per eixir airosos deis embolics. Persegueix, com a última finalitat, obtenir la seua llibertat.


Representacions

Teatre Principal: 23/11/1994


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es