Fitxa de espectacle

El hombre deshabitado

Estrena: 23 de desembre de 1988


Documents per a consultar en la sala

  • 7/5 Programa de mano

Fitxa tècnica

Autor: Alberti, Rafael
Dirección escénica: Hernández, Emilio, Hernández, Emilio
Intérprete: Dechent, Antonio, Graell, Juan, Madaula, Ramón, Malaver, Ana, Mira, Magüi, Novo, Nancho, Rodero, José María, Sánchez, Asunción, Sánchez-Gijón, Aitana
Espacio escénico: Suárez, Simón
Vestuario: Suárez, Simón
Realización de espacio escénico: Cofiño, Adolfo


Més dades


Clevill d'ombres. Formiguer del món. Confusió de segles... tenebres. Un rostre il·luminat en l'obscuritat: el vigilant nocturn. Un rodamón,visionar¡ i alcohòlic, apocalíptic i càustic, remuga unes paraules del poeta. De la fosca ix un home, perdut i cegat per la llum del vigilant que el rep. Una vella grúa abandonada. Sobre ella el vigilant recorre amb ell l'espai sobre els espectadors, com mostrant-l¡ els carrers del món, les animes i les estrelles sobre els seus caps: paisatge desolat de bombetes mig enceses que formen casuals constel·lacions.
Per obrir-lo a la vida li va presentant els cinc sentits, personatges estranys, inquietants, perillosos. Sers sorgits de les tenebres urbanes, companys d'aquell submón, exaltado deis sentits,al·lucinats i al·lucinants els quals aconduiran l'home a la seua destrucció. Una donzella dormida nua s'ofereix a l'home que ha despertat els sentits. Un paisatge bucòlic: la llacuna, l'arbre, el mar, que no son sino el resultatde la transformació per la llum d'un bassal procedent d'una filtració,un manoll de tu beries i una reguera d'escombraries, respectivament.
La temptació,nou i inquietant ser,sorgeixdel mar. La donzella, ara esposa fidel, juga a la llacuna. Encara h¡ ha felicitat. L'home clava mortalment a la seua esposa el punyal que la temptació li ofereix. Aquella, després de la seua mort, dispara a l'home el qual, maleintel vigilant, cau a la llacuna.
El paradís perdut. L'ángel expulsat. De nou l'exili. Esborronadora premonicio, de 1939, del futur de Rafael Alberti.


Representacions

Teatre Principal: 23/12/1988


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es