Fitxa de espectacle

Les noces de Fígaro

Companyia: Teatre Lliure
Estrena: 1989


Documents per a consultar en la sala

  • 4/27 Programa de mano

Fitxa tècnica

Autor: Caron de Beaumarchais, Pierre Augustin
Coreografía: Lloret, Montse
Traducción: Valverde, José M.
Intérprete: Bernet, Jaume, Bosch, Jordi, Descal, Rut, Guinyol, Pep, Homar, Lluís, Lizaran, Anna, López, Mónica, Lucchetti, Alfred, Matamalas, Joan, Peris, Joan, Ricart, Santi, Serra, Enric, Soldevila, Carlota
Iluminación: Bel, Pepe
Vestuario: Olivar, Cèsar
Realización de espacio escénico: Teatre Lliure
Realización de vestuario: Teatre Lliure
Producción: Fundació Teatre Lliure


Més dades


Fígaro, després d'haver portat a bon terme les noces del comte Almaviva amb Rosina, pensa ara en ell mateix i es disposa a casar-se amb Susana, la cambrera de Rosina, que a és comtessa. Però Marcelina s'oposa a la boda basant-se en una promesa de matrimoni que li va fer Fígaro en un altre temps. D'altra banda, el comte, que després de dos anys de matrimoni ha refredat es seus sentiments cap a la comtessa, dirigeix els seus galantejos cap a la graciosa Susana, pero enfadat per l'astúcia amb qué Susana, d'acord amb Fígaro, esquiva els seus desigs, reconeix els drets de Marcelina.
Reconeixement inútil, ja que es descobreix que Marecelina es la mare de Fígaro, fruit d'un amor juvenil amb Don Bartolo, el vell tutor pretendent de Rosina en el Sorber de Sevilla. En la segona part de la comèdia, Susana, fingint donar una cita a comte, vesteix la comtessa amb les seues robes de donzella i ella compareix per la seua banda, vestida de comtessa; d'aquest fet, se succedeixen una serie d'equívocs que enganyen el comte i Fígaro mateix ¡ que acaben amb una reconciliado genera . Dins aquest mogut argument s'afegeix, a més, el boig amor de patge Querübino per la comtessa i la tàcita, i quasi inconscient, correspondencia d'aquesta.


Representacions

Teatre Principal: 13/12/1994


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es