Fitxa de espectacle

Electra

Companyia: Festival de Barcelona Grec / Festival Grec
Duració: 1h. 30 min.


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Coreografía: Lungstenmann, Cristina
Dirección escénica: Simón, Antoni
Intérprete: Bassas, Àngels, Bonet, Oriana, Carreras, Joan, Egea, Susana, Gas, Mario, Güell Teixidor, Anna, Molina, Pep, Moreno, Anabel, Moya, Ricardo, Peña, Vicky, Pino, Óscar
Iluminación: Azorín, Paco
Espacio escénico: Azorín, Paco
Vestuario: Pavlowsky, Nina
Producción: Grec Festival de Barcelona
Sonido: Ciercoles, Ramón
Producción ejecutiva: Francés, Cristina


Més dades


Electra, heroïna tràgica, personatge de gran complexitat. Experimenta tot tipus d'emocions, la tristesa esperançada, la desesperació, l'alegria, l'odi, la venjança,...
Es presenta com una tensió de dues forces contràries. Electra i Clitemnestra, ambdues generadores de la unitat de l'acció.
L'obra posa de relleu la figura d'Electra, qui juntament amb el seu germà Orestes, pretén venjar la mort del seu pare. Agamenón, assassinat a mans de la seva esposa, Clitemnestra, moguda per una intemperant passió per Egisto i castigant d'aquesta manera, el sacrifici de la seva filla Ifigènia.
A partir d'aquí, Electra viu ua existència lamentable, apartada de la mansió reial. Orestes, juntament amb el seu amic Pílades i el pedagog Estrofio, ordeixen una estratagema, on es difon la seva mort, fet que els permet a ambdós germans, el pas a l'acció venjadora. Clitemnestra i Egisto són assassinats.


Representacions

Teatre Romà de Sagunt: 06/08/2003
Teatre Romà de Sagunt: 06/08/2003


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es