L'Arròs dels dijous
L'Arròs dels dijous
L'Arròs dels dijous
L'Arròs dels dijous
L'Arròs dels dijous

Fitxa de espectacle

L'Arròs dels dijous

Companyia: Albert Bellés i Chorva
Duració: 50 min
Estrena: 10 de Mayo de 2019, Festival Cabanyal Íntim IX, València


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


  Fitxa tècnica

  Dirección escénica: Bellés i Chorva, Albert
  Intérprete: Juan, Carme, Martínez, Estela
  Espacio escénico: Bellés i Chorva, Albert
  Espacio sonoro: Bellés i Chorva, Albert
  Vestuario: Al·legoria Teatre
  Dramaturgia: Bellés i Chorva, Albert


  Més dades

  L'ARRÒS DELS DIJOUS és una obra sobre dones valencianes molt arrelades a la terra, un drama poètic-costumista que relata la tragèdia en la vida quotidiana, un homenatge a les dones de la nostra terra on sorprenentment esclata un peculiar humor resultat de la trobada entre el drama i la quotidianitat.

  És dijous a casa de Vicenta i Amparo. Dijous, dia d'arròs i mercat a Onda.

  Després de 40 anys de dol ininterromput, les dues germanes continuen esperant l'arribada de la criatura que retorne el somriure a una casa maltractada per la destinació, una casa on tots els homes moren i les dones hereten el sofriment en la sang.

  A Vicenta i Amparo la vida els ha arrabassat molt, però no l'arròs al forn dels dijous que, encara que els fa més suportable l'espera, no esborra el neguit causat pel pas del temps i la llarga espera d'un futur millor encarnat pel naixement d'una nova vida.


  EL ARROZ DE LOS JUEVES es una obra sobre mujeres valencianas muy arraigadas a la tierra, un drama poético-costumbrista que relata la tragedia en la vida cotidiana, un homenaje a las mujeres de nuestra tierra donde sorprendentemente estalla un peculiar humor resultado del encuentro entre el drama y la cotidianidad.

  Es jueves en casa de Vicenta y Amparo. Jueves, dia de arroz y mercado en Onda.

  Después de 40 años de luto ininterrumpido, las dos hermanas siguen esperando la llegada de la criatura que devuelva la sonrisa a una casa maltratada por el destino, una casa donde todos los hombres mueren y las mujeres heredan el sufrimiento en la sangre.

  A Vicenta y Amparo la vida les ha arrebatado mucho, pero no el arroz al horno de los jueves que, aunque les hace más soportable la espera, no borra la desazón causada por el paso del tiempo y la larga espera de un futuro mejor encarnado por el nacimiento de una nueva vida.


  Representacions

  Colegio Santiago Apostol: 10/05/2019


  Logo Culturarts

  Plaça Viriato s/n · 1er. pis
  46001 València
  Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
  biblioteca_teatre_ivc@gva.es
  medina_fer@gva.es