Fitxa de espectacle

Campanadas de boda

Companyia: La Cubana
Estrena: 02/03/2012, Teatre Tívoli de Barcelona


Fitxa tècnica

Autor: Milán, Jordi
Coreografía: Quintana, Leo
Dirección escénica: Milán, Jordi
Guión original: Milán, Jordi
Espacio escénico: Castells-Planas, La Cubana
Vestuario: López, Cristina
Producción: La Cubana
Idea original: Milán, Jordi
Música: Vives, Joan


Més dades


En tots els espectacles de La Cubana sempre hem pretès demostrar que darrere de qualsevol esdeveniment quotidià sempre hi ha teatre.
En aquest cas, el tema escollit, els casaments, és un exemple molt evident d'aquest teatre quotidià.
Han passat els anys, han canviat els costums, ens hem modernitzat, i tot i que ja no és necessari casar-se religiosament, quan ho fem pel civil continuem utilitzant la mateixa estructura i pompa de sempre: un guió i una posada en escena que tothom coneix a la perfecció i on tothom sap el paper que li toca interpretar. Tant se val la raça, les creences religioses, els diners, l'afiliació política o el sexe dels contraents: tothom acaba interpretant amb gran rigor escènic el seu personatge. Preparar un casament és en realitat com preparar un espectacle de teatre.
Campanades de Boda és una paròdia de "la gran paròdia" que tots fem per casar-nos. Un espectacle teatral que tots muntem i del qual acabem sent protagonistes. En definitiva: una comèdia-vodevil-costumista sobre casoris.

La família Rius és una família que viu i treballa a Barcelona. Regenta una de les floristeries més conegudes de la ciutat des de fa tres generacions: Flors Rius. Els darrers anys, gràcies a la popularitat de tenir les portes obertes 24 hores al dia, ha incrementat el volum de vendes considerablement i disposa d'una plantilla de més de 150 treballadors.
El negoci el van començar els avis: Florència Capdet i Francesc Rius, pagesos de Sant Vicenç dels Horts, que es van traslladar a Barcelona per regentar un "puesto" de flors a les Rambles.
Van tenir dues filles, la Margarita i l'Hortènsia. Com que els Rius no tenien hereu, les dues filles es van encarregar de tirar el negoci endavant i es van convertir en dues dones d'empenta que van transformar el petit negoci de les Rambles en una gran empresa dedicada a la flor. La Margarita és soltera. L'Hortènsia es va casar amb en Paco Zamora, un policia nacional destinat a Barcelona i natural de Valladolid. Van tenir tres fills, en Narcís, la Violeta i en Jacint.
Tot i que els tres fills han estudiat i tenen carreres universitàries, tots han acabat treballant al negoci familiar. En Narcís, però, és qui actualment porta la veu cantant. La Violeta s'ocupa de la part administrativa i en Jacint de la part artística.
Ara, la Violeta es casa. Ho fa amb en Vickram Sodhi, un actor indi que va conèixer a Barcelona.


Representacions

Teatre Tívoli de Barcelona: 02/03/2012
Nuevo Teatro Alcalá: 24/09/2013
Teatro Olympia de València: 24/04/2014


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es