Fitxa de espectacle

L'enfant et les sortilèges; Daphnis et Chloé

Estrena: Òpera de Montecarlo, 21 marzo de 1925


Documents per a consultar en la sala

  • 125/3 L'enfant et les sortilèges; Daphnis et Chloé

Fitxa tècnica

Libreto: Colette, Sidonie-Gabrielle
Dirección musical: Maazel, Lorin
Dirección del coro: Perales, Francisco
Composición musical: Ravel, Maurice


Més dades

L'enfant et les sortilèges
La escena tiene lugar en el interior de una casa en Normandía. El protagonista, el niño, intenta hacer sus deberes. La madre ve que las tareas no están hechas y castiga al niño dejándole como merienda sólo una taza de té sin azúcar y un trozo de pan duro. Al quedarse solo, el protagonista demuestra su enojo rompiendo objetos y maltratando a los animales domésticos.
Aburrido, se recuesta sobre un sillón y entran en acción los sortilegios a los que alude el título: el sillón comienza a danzar con una silla, los muebles lo imitan enfadados con el protagonista, etc. El niño, atemorizado, llora. cuando de las páginas de un libro por él destrozado acude una princesa a consolarlo, aunque le reprocha su conducta. La princesa desaparece y ocupa su lugar un viejo amenazante, que le plantea problemas matemáticos para resolver: es la Aritmética. Sale la luna, el gato y la gata se unen en un afectado dueto amoroso. Los animales que viven en el jardín desafían y amenazan al niño: lo dejan solo y entablan raros diálogos, realizan frenéticas danzas, con tanta euforia que hieren a una ardilla. El niño, conmovido, ayuda al roedor. El resto de los animales, al ver el acto de compasión del protagonista, empiezan a dudar de su maldad. Lo acompañan hasta la casa, los sortilegios han finalizado: el niño regresa al mundo real, reclamando a gritos la presencia de su madre.


Daphnis et Chloé
Daphnis et Chloé (en francés: Dafnis y Cloe) es un ballet con música de Maurice Ravel. Ravel la describió como una "symphonie choréographique" (sinfonía coreográfica).
La escena fue adaptada por Michel Fokine de un romance del escritor griego Longo que se cree de aproximadamente el siglo III. Se trata del amor y la relación delicadamente erótica entre un cabrero y una pastora. Tiene un acto y tres escenas.

L'enfant et les sortilèges
L'escena té lloc en l'interior d'una casa a Normandia. El protagonista, el xiquet, intenta fer els seus deures. La mare veu que les tasques no estan fetes i castiga el xiquet deixant-li com a berenar només una tassa de te sense sucre i un tros de pa dur. Al quedar-se només, el protagonista demostra el seu enuig trencant objectes i maltractant als animals domèstics.
Avorrit, es requesta sobre un butaca i entren en acció els sortilegis a què al·ludix el títol: la butaca comença a dansar amb una cadira, els mobles l'imiten enfadats amb el protagonista, etc. El xiquet, atemorit, plora. quan de les pàgines d'un llibre per ell destrossat acudix una princesa a consolar-lo, encara que li retrau la seua conducta. La princesa desapareix i ocupa el seu lloc un vell amenaçador, que li planteja problemes matemàtics per a resoldre: és l'Aritmètica. Ix la lluna, el gat i la gata s'unixen en un afectat duet amorós. Els animals que viuen en el jardí desafien i amenacen el xiquet: ho deixen només i entaulen rars diàlegs, realitzen frenètiques danses, amb tanta eufòria que ferixen una esquirol. El xiquet, commogut, ajuda al rosegador. La resta dels animals, al veure l'acte de compassió del protagonista, comencen a dubtar de la seua maldat. L'acompanyen fins a la casa, els sortilegis han finalitzat: el xiquet torna al món real, reclamant a crits la presència de sa mare.

Daphnis et Chloé
Daphnis et Chloé (en francés: Dafnis i Cloe) és un ballet amb música de Maurice Ravel. Ravel la va descriure com una "symphonie choréographique" (simfonia coreogràfica).
L'escena va ser adaptada per Michel Fokine d'un romanç de l'escriptor grec Longus que es creu d'aproximadament el segle III. Es tracta de l'amor i la relació delicadament eròtica entre un cabrer i una pastora. Té un acte i tres escenes.


Representacions

Palau de les Arts Reina Sofía: 13/03/2007


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es