Fitxa de espectacle

Gala IV Premi Dansa València: "Mats Ek"

Duració: 70 min


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • 109/4 Gala IV Premi Dansa València: 'Mats Ek'
  • V2181 2 dvd: Gala IV Premi Dansa València 2008: 'Mats Ek': El amor [...]

Fitxa tècnica

Coreografía: Bana, Patrick de, Barberá, Clara, Duato, Nacho, Ek, Mats, Oller, Ramón, Ramírez, Gustavo
Bailarín/a: Badía, Aida, Bana, Patrick de, Barberá, Clara, Cervantes, Mónica, Martínez, José Carlos, Ramírez, Gustavo
Producción: DV 08


Més dades


El Premi Dansa València s'atorga com a reconeixement a la trajectòria nacional i internacional d'una personalitat del món de la dansa. Este premi es va crear en l'edició 2005 del festival a fi de retre homenatge als artistes que en l'àmbit de la creació coreogràfica són i han sigut una referència indiscutible. Este premi té la voluntat de contribuir a la memòria de la dansa dins de la nostra comunitat autònoma. En edicions anteriors han rebut este guardó Nacho Duato, Jiri Kylian i William Forsythe.
Aquest any el guardonat ha sigut Mats Ek, i per a retre'l homenatge el Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat organitza aquest espectacle. En ell participen personalitats relacionades amb l'activitat del Centre d'estos anys. José Martínez, Étoile de l'Opera de Paris, interpretarà una coreografia del propi Ek.

"El amor brujo" (Extracte)
Coreografia: Ramón Oller
Música: Manuel de Falla (versió 1925)

"Conversaciones"
Coreografia i interpretació: Clara Barberá
Música: Steve Reich
Duració: 6 minuts
Este solo continua el treball de "La Extranjera" prescindint de l'element biogràfic, encara que explora introspectivament la comprensió de la identitat pròpia. "Té la intenció de reflectir, a través d'un vocabulari abstracte i una estructura coreogràfica relativament rígida, l'activitat emocional que emergix de les conversacions que es mantenen amb un mateix en moments de reflexió, i que no sempre arriben a ser aclaridores."

"Retrato de Oscar Wilde" (extracte)
Coreografia: Gustavo Ramírez_ Proyecto Titoyaya
Intèrprets: Gustavo Ramírez Sansano i Mónica Cervantes
Música: Franz Schubert
Este duo, extracte de l'obra "Retrato de Oscar Wilde", tracta de la relació d'Oscar Wilde amb la seua esposa Constante, un dels dos pilars emocionals sobre els quals es sustenta la peça.
Duració: 15 minuts

"Dindimii"
Coreografia: Patrick de Bana
Interpretes: Patrick de Bana i Aída Badía
Música: Irene Papas, Haëndel, Omou Sangare
Duració: 15 minuts

"Apartamento"
Coreografia: Mats Ek (Opera de Paris, 2000)
Intèrpret: José Martínez
Música: FleshQuartet
La paraula "Apartamiento" ve de l'espanyol i significa etimològicament "Acció i efecte d'apartar o apartar-se". Este ballet agrupa diverses situacions que estan totes basades en esta paraula: apartamento / apartamiento. Mats Ek ha posat en escena onze quadros inspirats per situacions típiques de la vida quotidiana, dels quals es presenta un extracte.

"Coming together"
Coreografia: Nacho Duato
Música: Frederic Rzewski (Coming Together)
Duració: 17'17 minuts
La turbulenta repetició d'estructures musicals i text recitat de la frenètica composició de Frederic Rzewski proporcionen l'acompanyament i el contrapunt a un treball abstracte de Nacho Duato qui, igual que se servix de la seua efervescència per a acostar-nos al deliri furiós i a la histèria, l'empra com a contrast en la creació d'atmosferes i matisos de caràcter oníric. L'aparició d'ambdós fenòmens no és només alternant, sinó simultània, com podria ocórrer en una gran ciutat amb els ritmes i les sensacions que en ella es desenrotllen.El Premio Dansa València se otorga como reconocimiento a la trayectoria nacional e internacional de una personalidad del mundo de la danza. Este premio se crea en la edición 2005 del festival para rendir un tributo a aquellos artistas que dentro del ámbito de la creación coreográfica son y han sido una referencia indiscutible. Este premio tiene la voluntad de contribuir a la memoria de la danza en nuestra comunidad, ya han sido galardonados en anteriores ediciones Nacho Duato, Jiri Kylian y William Forsythe.
Este año el galardonado es Mats Ek, y para rendirle homenaje el Centro Coreográfico de Teatres de la Generalitat organiza este espectáculo. En él participan personalidades relacionadas con la actividad del Centro de estos años. José Martínez, Étoile de la Opera de Paris, interpretará una coreografía del propio Ek.

"El amor brujo" (Extracto)
Coreografía: Ramón Oller
Música: Manuel de Falla (versión 1925)

"Conversaciones"
Coreografía e interpretación: Clara Barberá
Música: Steve Reich
Duración: 6 minutos
Este solo continúa el trabajo de "La Extranjera" prescindiendo del elemento biográfico, aunque explora introspectivamente la comprensión de la identidad propia. "Tiene la intención de reflejar, a través de un vocabulario abstracto y una estructura coreográfica relativamente rígida, la actividad emocional que emerge de las conversaciones que se mantienen con uno mismo en momentos de reflexión, y que no siempre llegan a ser esclarecedoras."

"Retrato de Oscar Wilde" (extracto)
Coreografía: Gustavo Ramírez_ Proyecto Titoyaya
Intérpretes: Gustavo Ramírez Sansano y Mónica Cervantes
Música: Franz Schubert
Este dúo, extracto de la obra "Retrato de Oscar Wilde", trata de la relación de Oscar Wilde con su esposa Constante, uno los dos pilares emocionales sobre los que se sustenta la pieza.
Duración: 15 minutos

"Dindimii"
Coreografía: Patrick de Bana
Interpretes: Patrick de Bana y Aída Badía
Música: Irene Papas, Haëndel, Omou Sangare
Duración: 15 minutos

"Apartamento"
Coreografía: Mats Ek (Opera de Paris, 2000)
Intérprete: José Martínez
Música: FleshQuartet
La palabra "Apartamiento" viene del español y significa etimológicamente "Acción y efecto de apartar o apartarse". Este ballet agrupa varias situaciones que están todas basadas en esta palabra: apartamento / apartamiento. Mats Ek ha puesto en escena once cuadros inspirados por situaciones típicas de la vida cotidiana, de los cuales se presenta un extracto.

"Coming together"
Coreografía: Nacho Duato
Música: Frederic Rzewski (Coming Together)
Duración: 17'17 minutos
La turbulenta repetición de estructuras musicales y texto recitado de la frenética composición de Frederic Rzewski proporcionan el acompañamiento y el contrapunto a un trabajo abstracto de Nacho Duato quien, igual que se sirve de su efervescencia para acercarnos al delirio furioso y a la histeria, la emplea como contraste en la creación de atmósferas y matices de carácter onírico. La aparición de ambos fenómenos no es sólo alternante, sino simultánea, como podría ocurrir en una gran ciudad con los ritmos y las sensaciones que en ella se desarrollan.


Representacions

Teatre Principal: 01/05/2008


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es