Fitxa de espectacle

Il trovatore

Companyia: Ópera 2001


Documents per a descarrega


Fitxa tècnica

Autor: García Gutiérrez, Antonio
Dirección escénica: Troisi, Alfredo
Vestuario: Troisi, Alfredo
Libreto: Bardare, Leone Emanuele, Cammarano, Salvatore
Dirección artística: Lainz, Luís Miguel
Dirección musical: Notev, Giorgio
Música: Verdi, Giuseppe


Més dades


Es tracta de la segona òpera del període mitjà de producció verdiana formada per Rigoletto (1851), Il Trovatore (1853) i La Traviatta (1853).
Il Trovatore fou estrenada en gener de 1853 al teatre Apollo de Roma i, des d´aleshores, ha tingut un gran èxit. La trama es desenvolupa entre Viscaia i Aragó, a principis del S. XV i conta les desavenències entre el comte de Lluna, que ordena cremar viva una gitana, i els familiars de la víctima que reclamen venjança a través de la seua filla Azucena, qui segrestarà el fill menor del Comte.
Les belles melodies de Il Trovatore fan que es convertesca en una de les òperes més volgudes i representades del compositor italià. I una de les més complexes a l´hora de representar-se, donat que requereix cinc veus de gran qualitat.

SINOPSIS
Se trata de la segunda ópera del período medio de producción verdiana formada por Rigoletto (1851), Il Trovatore (1853) y La Traviatta (1853). Il Trovatore fue estrenada en enero de 1853 al teatro Apollo de Roma y, desde d´aleshores, ha tenido un gran éxito. La trama se desarrolla entre Viscaia y Aragón, a principios del S. XV y cuento las desavenències entre el conde de Luna, que ordena quemar viva una gitana, y los familiares de la víctima que reclaman venganza a través de su hija Azucena, quien secuestrará el hijo menor del Conde.
Las bellas melodías de Il Trovatore hacen que se convertesca en una de las óperas más queridas y representadas del compositor italiano. Y una de las más complejas a l´hora de representarse, dado que requiere cinco voces de gran calidad.


Representacions

Auditori de Torrent: 07/11/2007
Auditori Municipal de Riba-Roja: 21/10/2007
Teatre Serrano de Gandia: 01/11/2007


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es