Cisnes negros

Imatge d'alta resolució

Cisnes negros

Imatge d'alta resolució

Cisnes negros

Imatge d'alta resolució

Cisnes negros

Imatge d'alta resolució

Cisnes negros

Imatge d'alta resolució

Cisnes negros

Imatge d'alta resolució


Cisnes negros

Imatge d'alta resolució


Cisnes negros

Imatge d'alta resolució


Cisnes negros

Imatge d'alta resolució


Cisnes negros

Imatge d'alta resolució


Fitxa de espectacle

Cisnes negros

Companyia: Cienfuegos Danza
Estrena: 07/02/2008, L'Altre espai


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • DT/1786 'Cisnes negros'. Descripción de la compañía y del [...]
  • 107/5 Cisnes negros
  • V2102 DVD Programa 52 La Nau: Solomillo una historia poco hecha, Forum [...]
  • V2338 DVD: Cisnes Negros (Entero)

Fitxa tècnica

Dirección: Cienfuegos, Yoshua
Coreografía: Cienfuegos, Yoshua
Bailarín/a: Arqués, María, Arrue, Iker, Cienfuegos, Yoshua, Lorente, Nuria, Muñoz, Antonio, Ortega, Rosalia, Torrejón, Raquel
Iluminación: Llorens, Juanjo
Vestuario: Peris, Pascual
Fotografía: Marcos, Fernando
Producción: Esteller, Sara
Música: Barrera, Panxo
Dirección musical: Barrera, Panxo
Comunicación: Esteller, Sara
Distribución: Mascarós, Jesús
Intérprete musical: Rapsodia Bohemia Orchestra, Squarcia, Jacqueline
Asistente coreográfico: Torrejón, Raquel


Més dades


Personatges al límit de la capacitat vital, apassionats, febrils, lliurats a si mateixos i a l'escolta del seu ego i desitjos, això és Cisnes negros. En l'espectacle se senten els ecos dels textos del marqués de Sade, inspiradors de la proposta coreogràfica. Els sis ballarins es lliuren per complet en la dinàmica coreogràfica i en la interpretació de personatges foscos.
Des de València, Cienfuegos Danza ha anat ampliant amb cada una de les seues propostes la implicació en l'escena nacional i internacional. Amb nou espectacles de llarg format en el seu haver (Purgatorio, Agua de arroz, El barón de Munchausen, La cerillera o Amada candela, entre d'altres) i un bon nombre de premis i reconeixements, la companyia va camí del desé aniversari.


Les imatges que resulten són d'alt voltatge, d'un impacte visual buscat però justificat; la il·luminació ressalta les llums i ombres de les seues personalitats, i la banda sonora commou i abriga les escenes. L'escenari es troba desproveït d'additius i el vestuari remet a les personalitats reflectides en la història.

El director de la companyia, Yoshua Cienfuegos tenia el desig, quasi l'obsessió, d'acostar-se a eixe costat més fosc, menys amable, de les persones. En la seua trajectòria com a creador ha donat vida a heroïnes exemptes dels efectes del pas del temps, a sers en pelegrinatge, a ànimes eternes i a personatges entranyables; el seu deute amb la galeria de retrats humans passa per anar completant, com un collage, la seua pròpia visió del món. Cisnes negros és un espectacle madur, passional i bell a parts iguals.Personajes al límite de su capacidad vital, apasionados, febriles, entregados a sí mismos, a la escucha de las voces internas que les mandan satisfacer sus propios deseos por encima de todo, eso es Cisnes negros. El espectáculo de Cienfuegos danza recién creado llega ahora a las salas valencianas y en el se escuchan los ecos de los textos del marqués de Sade, inspiradores de la propuesta coreográfica. Los seis bailarines del espectáculo se dan por completo en la dinámica coreografía y en la interpretación de personajes oscuros.

Las imágenes que resultan son de alto voltaje, de un impacto visual buscado pero justificado; la iluminación resalta las luces y sombras de sus personalidades, y la banda sonora conmueve y arropa las escenas. El escenario se encuentra desprovisto de aditivos y el vestuario remite a las personalidades reflejadas en la historia.

El director de la compañía, Yoshua Cienfuegos tenía el deseo, casi la obsesión, de acercarse a ese lado más oscuro, menos amable, de las personas. En su trayectoria como creador ha dado vida a heroínas exentas de los efectos del paso del tiempo, a seres en peregrinación, a almas eternas y a personajes entrañables; su deuda con la galeria de retratos humanos pasa por ir completando, como un collage, su propia visión del mundo. Cisnes negros es un espectáculo maduro, pasional y hermoso a partes iguales.


Representacions

L'Altre Espai: 07/02/2008
Auditori Molí de la Vila de Quart de Poblet: 16/05/2008
Teatre Payà: 05/04/2009
Palau Altea Centre d'Arts: 11/12/2009
Gran Teatre Antonio Ferrandis: 07/05/2010
Casa de Cultura de Mutxamel: 27/03/2010
Teatro Chapí de Villena: 30/04/2010


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es