Fitxa de companyia

L'Horabaixa Teatre

Direcció: Barón de San Petrillo, 34
Població: Valencia
C.P.: 46020
Telèfon: 96 369 07 29
E-Mail: horabaixateatre@hotmail.com; correu@horabaixa.com
Web: http://www.horabaixa.com


Fitxa tècnica

Dirección: Esteve, Pau


Detalls

Des dels nostres inicis a L'HORABAIXA teatre hem intentat treballar amb diversos actors i directors de tot arreu del País Valencià agrupant així tota mena d'inquietuts artístiques.
També hem intentat treballar amb els nostres autors, clàssics o contemporanis com poden ser: Joan Fuster, Vicent Andrés Estelles, Enric Valor, Miquel Marti i Pol, Josep Piera, Manuel Molins...
I d'altres com Mario Benedetti i Oliverio Girondo.
El nostre repertori se'n caracteritza per l'heterogeneitat de propostes escèniques.

PAU ESTEVE
Pau Esteve es va formar a l'escola de "Teatre A banda".
Ha treballat per a companyies com:
Moma Teatre, Bambalina Titelles, Teatre Aida de Verona-Sala Escalante..
Ha estat dirigit per directors com:
Carles Alfaro, Gianni Franceschini, Paco Zarzoso, Rafa Calatayud, Edison Valls, Paco Puchades, Francesc Adrià, Joan Serrano..
Ha treballat també en:
Doblatge: Documentals, sèries, dibuixos animats.
Publicitat : per a Canal 9
Televisió:
Sèries de Canal 9
Benifotrem (Dir. Toni Canet)
Herència de sang.
A Flor de pell.
Sainets d´Eduard Escalante (Dir. Juli Leal)
Per a a la 2: El fin de la Algarabía.
Per a TVE1: Severo Ochoa.
Per a Canal 9: Les Moreres
Per a Discovery Channel: La Huella Latente, de Jose Angel Montiel
Curtmetratges:
El hombre sin nombre. Universitat de València.
Sara no es necesaria (Dir: Pep Sanchis)
Pel·lícules:
Memorias de una guerrillera (Dir: Pau Vergara) Producció MALTÉS S.A.
Altres:
Col·laboració especial en l'obra de teatre "Pasionaria" de Bambalina Titelles, a l'Espai Moma

L´HORABAIXA TEATRE
1994, Crea L´Horabaixa teatre amb l'espectacle de poesia amb dansa POEMES DE L´HORABAIXA, a partir de textos propis i d'autors com Francesc Viadel. Dirigit per Francesc Adrià amb la col·laboració de Pep Sanchis. Pau Esteve és l'actor i Eva López la ballarina.

1995 - 2000. A l'any 1995 juntament amb Empar Rodríguez es fa càrrec de l´Escoleta de Teatre de la Sala Escalante de València. Comença un projecte pedagògic per apropar el teatre als menuts. Fan classes de teatre a xiquets i xiquetes de 6 fins a adolescents de 18 anys. Aquesta tasca educativa ha estat fins 2002.
Conjuntament Empar i Pau han escrit obres de teatre infantil que han estat estrenades a la Sala Escalante pels alumnes de l´Escoleta.

1995, Pau fa una primera versió de MERLÍ amb la direcció de Pep Sanchis i amb les titelles de Josep Palanca. Estrenada a la sala Escalante de València. Espectacle d'un actor i titelles.

1995, LUZ DE ALMACÉN: Espectacle en castellà a partir de textos de Mario Benedetti i Oliverio Girondo.Amb música en directe d'un acordió a càrrec de Pedro Hontanilla. Gira pel País Valencià i per Castella.

1996, -- PARAULES EN CARN VIVA: Recital de poesia a partir de textos i poemes de Joan Fuster dirigit per Manuel Molins. Amb l'acordionista Amadeu Vidal. Estrenat a Sueca.

1997, - LA CARN INVICTA: Recital de poesia a partir de textos de Vicent Andrés Estellés. Dirigit per Manuel Molins.També col·labora l'actriu Creu Hernàndez i després s'integrarà l'acordió diatònic i la flauta travessera d'Amadeu Vidal. Estrenat al Teatre Micalet. Gira pel País Valencià i Catalunya.

1998, - PINOTXO: Espectacle infantil a partir de textos de Vicent Vila i amb la direcció de Begoña Alejo. Actriu: Empar Rodríguez i després Noelia Solaz. Titelles Josep Palanca.

1999, L'ENVEJÓS D´ALCALÀ: Versió de Pau Esteve a partir d'un conte popular arreplegat també per Enric Valor. Amb la música i efectes especials d'Amadeu Vidal

2000, - MESSIES DE TERGAL: A partir de textos de Miquel Martí i Pol. Direcció Joan Serrano. Actors/actrius: Dafni Valor, Gretel Stuyk, Sandra Merenciano, Enric Esteve i Pau Esteve. Escenografia: Fet d'encàrrec. Estrenat a Llosa de Ranes (la Costera) i a Mollet del Vallès amb l'assistència de l'autor.

2001, UNA NIT AMB FUSTER I ESTELLÉS: Espectacle sobre els dos grans autors valencians. Dirigit per Manuel Molins. Interpretat per Pau Esteve. Música en directe d'Amadeu Vidal.

2002, - MERLÍ: Nova versió amb el màgic Andrés Dènia, les actrius Trini Navarro i Silvia Ramos amb la direcció de Pau Esteve i les titelles de Josep Palanca.

2003, - VAIXELL PLE DE SOMNIS: Sobre textos de Josep Piera amb l'actriu Noelia Solaz. Música en directe de Amadeu Vidal i Pau Esteve. Estrenat a Foios.

2003, -- JOAN SILENCIS: Versió sobre un conte de Miquel Martí i Pol. Amb l'actriu Carme Marí i els actors Raül Lago i Pau Esteve.

2004, -- BELL I AVANT: Poemes, romanços i cançons trets a la llum per Pau Esteve. Intèrprets. Andrés Dènia i Pau Esteve. Estrenat a la sala Carme Teatre de València.

2005, -- L'ENVEJÓS D´ALCALÀ: Nova versió de Pau Esteve a partir d'un conte popular arreplegat també per Enric Valor.

Espectacles

Merlí
Vaixell ple de somnis
L'envejós d'Alcalà
L'Envenjós


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es