Fitxa de companyia

Col.lectiu Veus

E-Mail: veusvalentia@gmail.com
Web: http://veusvalentia.blogspot.com.es


Detalls


VEUS és la unió d'autors valencians de teatre, l'objectiu dels quals és propiciar l'escriptura de peces teatrals en un marc d'intercanvi i diàleg entre ells. Després, amb la suma de directors, actors i resta d'equip amb els que, normalment, per la dinàmica de creació en la que cadascú es troba immers, no tenen l'oportunitat de treballar, posen en peu allò escrit, facilitant així nous processos de creació escènica.
VEUS fomenta l'escriptura i la creació escènica fora de censures o condicionaments empresarials o de mercat. Afavorint un àmbit d'investigació que produïsca el posicionament de la dramatúrgia front la situació social i política valenciana i que, alhora, amplie i consolide la consciència de l'Autor com element medul·lar o, si més no, germinal del teatre (o d'un tipus de teatre).
Amb VEUS, a més, es pretén donar visibilitat a la literatura dramàtica en valencià i promocionar l'intercanvi amb altres autors del mateix àmbit lingüístic, sent, doncs, el català, la llengua vehicular de les seues creacions.
Així mateix, la visibilització de les dramaturgues i directores valencianes és també un dels objectius bàsics de VEUS.

VALÈNTIA és el fruit d'un període de creació intens i enriquidor. Un procés de treball inspirat en el que es va fer servir per a l'obra Zero Responsables (en la que tres dels autors de Valèntia també van participar), on diferents peces, amb distinta autoria, giraven al voltant d'una temàtica comuna per a conformar, finalment, un muntatge amb una dramatúrgia compacta, coherent i compromesa.

Valèntia és la primera obra del col·lectiu VEUS. I naix d'un context comú, València, amb la intenció d'explorar les contínues i indiscriminades retallades en els nostres drets socials. Per aquesta raó, l'obra transita i denuncia la crisi que pateixen serveis públics valencians com ara la sanitat, l'educació, l'assistència social o la seguretat i lliure expressió ciutadana, retallada per les pròpies forces de seguretat, que reflecteix el menyspreu i crueltat que el poder pot acabar infligint sobre els ciutadans.

Espectacles

Valèntia


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es