Fitxa de companyia

Factoría Escénica Internacional. FEI

Direcció: Hondures, 28. Nau Ivanov
Població: Barcelona
C.P.: 8027
Telèfon: 935346914/ 605089242
E-Mail: fei@factorfei.com
Web: http://www.factorfei.com


Detalls


FACTORIA ESCÈNICA INTERNACIONAL (FEI) és una plataforma orientada a la creació, producció i difusió de les arts escèniques contemporànies, i està impulsada i promoguda per una sèrie d'artistes freelance procedents de totes les disciplines d'aquest sector.
A partir d'un petit nucli de gestió i dels recursos que li proporciona la Nau Ivanow de Barcelona -centre cultural multidisciplinar-, la FEI ofereix als seus col·laboradors i participants una gestió professional dels projectes que acull o fomenta amb la finalitat de garantir la continuïtat del treball i l'estabilitat de les propostes.
FEI és també un espai per a la investigació i desenvolupament de la creació tant d'espectacles com de continguts paral·lels que ajuden a contextualitzar i situar l'espectador en una actitud més adequada.
Podríem dir que la FEI és doncs un centre de creació (contemporània) independent, gestionat i dirigit per un col·lectiu de professionals associats, que comparteixen idees i coneixements, alhora que és també una empresa de serveis de l'espectacle (producció, distribució, difusió), l'objectiu de la qual és garantir les millors condicions durant tot el "cicle de vida" d'un espectacle o activitat.
Fent us de la Nau Ivanow, la FEI disposa aquí d'oficina i sales d'assaig, i és també un lloc -esporàdicament- per l'exhibició dels espectacles i les activitats que gestiona.

A banda d'aquests serveis bàsics, la FEI té com a principals objectius, en aquests moments:
- Fer extensiva la seva existència a tots els Països Catalans i cercar col·laboracions amb altres comunitats de l'estat i de la resta del món, de forma que les seves produccions i creacions interessin al llarg del territori, i es legitimin des d'un punt de vista de distribució i de públic.
- Generar nous públics interessats en el fet teatral i en les arts escèniques, a partir de proposar un posicionament diferent davant l'espectacle.

La FEI ofereix:
- Proporcionar una infraestructura de treball i uns serveis de producció, distribució i difusió a les companyies i als artistes associats i als seus projectes.
- Assessorar als artistes i gestionar el procés de recerca de recursos públics i privats previ a la producció i creació dels seus espectacles, facilitant la relació amb les institucions, els teatres i la resta d'agents del sector de les arts escèniques.
- Optimitzar els recursos disponibles, ajustant el pressupost de cada projecte per tal que sigui viable i garantir l'estabilitat en tot el procés de creació, producció, distribució i exhibició.
- Difondre el projecte des del primer moment fins que es fa realitat, amb la voluntat d'aconseguir una major implicació dels agents i crear una expectativa que afavoreixi la seva explotació una vegada surti al mercat.
- Provocar el diàleg entre els artistes i els diferents agents socials i culturals, intercanviant i posant al dia idees, conceptes, estètica, estils, informacions i coneixements per avançar en la construcció de les arts escèniques del segle XXI.
- Fomentar la interacció entre els artistes per tal que es creï un intercanvi d'experiències i llenguatges que enriqueixen les diferents posades en escena.
- Proporcionar un espai de continuïtat i estabilitat.
- Provocar l'exportació - importació. Establir contactes sòlids amb diferents centres estatals i internacionals de característiques similars, per tal de generar al nostre país un circuit de propostes contemporànies de teatre, dansa i música i enllaçar-lo amb altres ja existents a la resta d'Europa.
- Impulsar noves xarxes d'exhibició.
- Generar i captar nous públics pel món de l'escena

Espectacles

Nuestra clase
Què va passar quan Nora va deixar el seu home
TV & Miseria de la II transición
Només són dones


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es