Fitxa de companyia

CRIT. Companyia de Recerca i Innovació Teatral

Direcció: Russafa, 39-5
Població: Valencia
C.P.: 46006
Telèfon: 615993579
E-Mail: daniel.tormo@essentgct.com
Web: http://crit-teatre.blogspot.com


Fitxa tècnica

Miembro fundador: Marí, Anna; Tormo, Josep Daniel; Valero, Josep Vicent


Detalls


CRIT (Companyia de Recerca i Innovació Teatral) es constitueix l'any 2007 de la mà d'Anna Marí, Josep Vicent Valero i Josep Daniel Tormo, tots tres provinents del món universitari.
Els objectius de CRIT se centren en la divulgació del patrimoni teatral i cultural a través del teatre, i en l'establiment d'un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees contemporànies per tal de promocionar noves aproximacions al fet teatral, sobre tot en la nostra llengua.

Les propostes de CRIT parteixen de:
 Un minuciós treball previ d'investigació i documentació sobre el futur muntatge
 Les adaptacions, traduccions o creacions dels textos del muntatge
 Una posada en escena d'acord amb els objectius de l'espectacle i el públic receptor.
 La creació de recursos didàctics, dins l'àrea de divulgació, per a aquelles propostes que ho requereixen, per tal d'aprofitar al màxim cada producció des del punt de vista educatiu

En els últims anys CRIT, amb la seua àrea CRIT-divulgació, s'ha convertit en un referent a l'hora d'aproximar les nostres bases literàries al públic general i al públic en període formatiu.
La Trilogia de Clàssics Valencians (Tirant lo Blanc, Espill i Comèdia d'Amfitrió), les Rondalles Valencianes o Miguel Hernández, después del odio són algunes de les propostes que formen part de l'àrea divulgativa de la companyia.
CRIT promou l'espectacle Passos Lleugers-Pasos Apresurados, que forma part d'un projecte internacional contra la violència cap a les dones. L'espectacle parteix d'un text de la dramaturga italiana Dacia Maraini, que també ha dirigit el nostre espectacle. Al projecte collabora de forma activa Amnistia Internacional.
D'altra banda CRIT dirigeix el projecte teatral europeu Escena Erasmus a la Universitat de València. Un projecte que establirà una xarxa d'intercanvi teatral entre els països de la Unió Europea, amb espectacles interpretats per actors de diverses nacionalitats que es troben formant-se al país d'origen de l'espectacle.
CRIT ha començat la seua trajectòria tot combinant, des d'un principi, les seues dues àrees d'interés: la investigació i difusió dels clàssics i la incorporació de nous textos, autors i tendències europeus que considerem interessants.

Des de 2008 CRIT porta representant amb éxit les seues adaptacions dels clàssics literaris de la nostra literatura, i ha visitat ms de 200 teatres i diversos festivals. Amb l'espectacle Quatre-cents!, la companyia tanca un cicle que va començar amb els seus espectacles sobre l'Espill de Jaume Roig i el Tirant lo Blanc de Martorell.

Espectacles

Dialogo de una prostituta con un suo cliente i un treno, una notte
Espill
L'espill de les dones
El maravilloso retablo de las Maravillas Europeas
Tirant lo Blanc
El cavaller tirant
Miguel Hernández, después del odio
Comèdia d'Amfitrió
Passos Lleugers / Pasos Presurosos
Europa o la nave de los locos
L'Espill
Quatre-cents!
Innerland
La llum del món
Ejercicios de terror
El día que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia
Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel
Europa Cabaret del desencant
El circ de la frontera
Después de Europa
Los viajeros
El nou Tirant
Silenci de Negra (lectura dramatizada)
Benedicat (Lectura dramatizada)


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es