Fitxa de companyia

Tenerifedanzalab

Direcció: Avenida Constitución, 1
Població: Santa Cruz de Tenerife
C.P.: 38003
Telèfon: +34 922 56 86 00
Fax: +34 922 56 86 02
Web: http://www.tenerifedanzalab.com/


Documents per a consultar en la sala


Detalls

Des que es va inaugurar, l'any 2003, l'Auditori de Tenerife ha donat suport, des de l'Àrea de Producció Pròpia, a la creació original en el camp de la música i la dansa. Fruit d'esta activitat i amb un suport específic i ferm a la dansa contemporània, naix el projecte Tenerife Dansa Lab.
TDlab naix a final de 2006 com una plataforma d'experimentació interdisciplinària dins de la qual s'aporten diverses eines collectives als ballarins que implementen amb tècniques d'improvisació. Estes eines o instruments procedixen de camps com la música, les arts plàstiques i escultòriques, la il·luminació, el teatre, l'arquitectura, el cinema, la teoria de les arts escèniques o la videocreació. El centre neuràlgic del TDlab és el ballarí, de manera que la tasca amb els coreògrafs invitats no provinga de la imposició d'un llenguatge i d'unes tècniques compositives, sinó de la posada en comú d'eines i del diàleg entre creadors.
Els coreògrafs amb què hem treballat fins ara són Helena Berthelius (Suècia), Haïm Adri (Israel), Ido Yoshiko (Japó), Martín Padrón (Canàries), Anna Rodríguez (Espanya), Edmond Russo (Itàlia), Shlomi Tuizer (França). A més, els ballarins fan creacions individuals per a treballar el seu propi llenguatge.


Desde su inauguración en 2003, Auditorio de Tenerife ha apoyado, desde su Área de producción propia, la creación original en el campo de la música y la danza. Fruto de esta actividad y con un decidido apoyo específico a la danza contemporánea surge el proyecto Tenerife Danza Lab.
TDlab nace a finales de 2006 siendo una plataforma de experimentación interdisciplinar donde se aportan variadas herramientas colectivas a los bailarines que implementan bajo técnicas de improvisación. Dichas herramientas han provenido de campos como la música, las artes plásticas y escultóricas, la iluminación, el teatro, la arquitectura, el cine, la teoría de las artes escénicas o la videocreación. El centro neurálgico del TDlab es el bailarín, de manera que el trabajo con los coreógrafos invitados no provenga de la imposición de un lenguaje y unas técnicas compositivas, sino de la puesta en común de herramientas y del diálogo entre creadores.
Los coreógrafos con los que hemos trabajado hasta el momento son Helena Berthelius (Suecia), Haïm Adri (Israel), Ido Yoshiko (Japón), Martín Padrón (Canarias), Anna Rodríguez (España), Edmond Russo (Italia), Shlomi Tuizer (Francia). Además, los bailarines realizan creaciones individuales para trabajar su propio lenguaje.

Espectacles

Mizu no Yukue (Donde quiera que esté el agua)
Cuerpos Kandinsky


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es