Fitxa de companyia

Carro de Baco

Direcció: Pg. Sagrada amilia,4 ático 3ª
Població: Santa Coloma de Gramenet
C.P.: 8924
Telèfon: 934685904 / 616149203
E-Mail: carrodebaco@carrodebaco.com / carrodebaco@hotmail.com
Web: http://www.carrodebaco.com/


Fitxa tècnica

Dirección: Madrid, Germán


Detalls

En 1998 es funda Carro de Baco a Santa Coloma de Gramenet, de la mà de Germán Madrid (actor i dramaturg) i Antonia Castillo (actriu i directora), amb la intenció de trenar el que podria denominar-se un TEATRE DE L'EMOCIÓ. Des de llavors han produït espectacles com La Curva, El celacanto azul i La Mano caracteritzats per tenir una dramatúrgia contemporània i unes interpretacions vibrants que han estat mereixedores de premis com:

.Millor actor protagonista en el Certamen Nacional Arxipreste de Hita (2005)
.Millor actor de repartiment en el Festival Internacional de Mar del Plata (2007)
.Menció especial al millor actor protagonista en el Festival Internacional de Mar del Plata (2007)
.Menció especial a la millor actriu de repartiment en el Festival Internacional de Mar del Plata (2007)
.Millor actor de repartiment, millor muntatge i millor direcció en el Festival de teatre de la Litera (2006)

Carro de Baco és una de les companyies catalanes amb més presència en els escenaris internacionals. Els seus espectacles s'han representat a: EEUU, Argentina, Veneçuela, Xile, República Dominicana, República Txeca, Mèxic, Equador. Han rebut destacades crítiques a diaris de prestigi com: The Washington Post, The Dallas Morning News o El Mercuri de Valparaíso entre altres. Cap ressenyar que han impartit seminaris sobre les seves tècniques de treball en les Universitats de: Denton a Dallas, Bellas Artes a Santo Domingo, El Camal a Quito i Teófilo Leal, IUDET i San Francisco a Caracas.

Parallelament, després d'una dècada d'investigació, han creat el Mètode Baco: un enfocament pioner en l'entrenament d'actors discapacitats intellectuals. Fruit d'aquest treball neix la companyia Alquimistes reconeguda amb guardons entre els quals destaca el premi al millor curtmetratge en el Festival de Cinema de Sant Sebastià 2005 titulat 2+2=5.

Finalment són co-fundadors, juntament amb Denominació d'origen Santa Coloma, de la SCAT; una escola-laboratori dedicada a la formació en el camp de la interpretació escènica.

Espectacles

Las viudas
La marquesa de Larkspurt lottion
La mà


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es