Fitxa de companyia

Teatre Villarroel

Direcció: Villarroel, 87
Població: Barcelona
C.P.: 8011
Telèfon: 934 511 234
Fax: 934 516 566
E-Mail: info@villarroelteatre.com info@villarroelteatre.com
Web: http://www.villarroelteatre.com


Fitxa tècnica

Dirección: López, Carol


Detalls


El Villarroel Teatre neix l'any 1972 sota el nom de Sala Villarroel; el panorama teatral era desolador, obrir un teatre al centre de Barcelona era, literalment, una raresa, una aventura molt agosarada des del punt de vista empresarial, o sigui, una bogeria; per tant l'aventura prenia el caire inconfusible d'un desafiament.

La producció autòctona teatral que es representava a la capital de Catalunya era pràcticament un desert, el teatre comercial agonitzava i un empresariat escàs i desganat havia convertit Barcelona en una plaça de províncies; el Teatre Romea amb tota la seva significació històrica i simbòlica començava a perdre el nord, les ofertes que oferia el Teatre Poliorama es podien comptar amb els dits d'una sola mà, només una única excepció, el Capsa, pioner a intentar desencarcarar l'escena barcelonina, oferia una programació interessant.

Víctima de la seva vocació, el Capsa tancà les seves portes i forçat pel panorama teatral el Poliorama iniciava la seva programació de cinema. Amb aquest clima general d'incerteses, de pessimisme, i alhora d'esperances, més o menys vaporoses, i amb una gran dosi d'optimisme, Àngel Alonso, Adolf Bras, Alfons Guirao i José A. Ortega assumien la inusual empresa d'obrir aquesta sala.

Espectacles

La pell en flames
Tres dones i un llop
Nunca estuviste tan adorable
Germanes
Desclassificats
Boulevard
Poder absoluto


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es