Fitxa de companyia

Foios Escola de Teatre. FET

Direcció: Plaça del Poble, 1
Població: Foios
C.P.: 46134
Telèfon: 96 149 11 10
Fax: 96 149 48 23
E-Mail: ajuntament@foios.es
Web: http://www.foios.es


Detalls


La memòria i la vivència d'un poble es mostren a través de les pràctiques quotidianes de la seua població, es transmeten generació darrere generació creant un espai on es guarden els costums i tradicions que sobreviuen al temps. I allí subsistixen, esperant que algú es recorde d'elles i les traga a passejar.
El teatre en Foios ha eixit del seu espai amb la força d'un llamp, massa temps amagat, massa temps esperat.
Dues associacions del poble feren possible el seu retorn: l'Associació de Dones de Foios, impulsant l'activitat teatral en la seua gent, i Pacteatre, fent el mateix amb la joventut del poble.
Des de l'Ajuntament es plantejà la possibilitat de crear una escola municipal de teatre.
I així es feu. La primera obra de teatre que representà l'escola, i que inaugurà la primera mostra d'Escènia, fou "Penes d'amor perdudes" de William Shakespeare en 2001, dirigida per Mer Saurí amb la col·laboració de Gabi Pascual. A partir d'eixe moment inaugurà totes les mostres d'Escènia, excepte l'any del traspàs de la gestió (2008), quan l'Ajuntament va cedir la mateixa a membres de l'escola.
De l'escola han eixit actors que han arribat més lluny del que mai ens podríem imaginar: Ismael Carretero, Patricia Barrachina, el grup de teatre Stres de Quatre...
Gran part d'este èxit és mèrit de la professionalitat i dedicació de tots els professors que han format part de l'escola i que sempre estaran: M. Saurí, G. Pascual, I. Aagaart, S. Caballero, M. Cerisuelo, P. Barrachina, I. Carretero, P. Pons, P. Iglesias i J. Cebrian.
Des de la junta treballem per aconseguir la consolidació d'una escola de teatre oberta a totes les edats: des dels menuts del poble, que jugant van aprenent què significa l'altre dins d'un grup, fins els adults, perquè no obliden
que tindre responsabilitats i gaudir no són incompatibles. Però sobretot pel públic de Foios, que s'ho mereix tot i més.

Espectacles

Parelles de fet, de fet parelles
La Nàpols milionària
L'hostalera
La gran il.lusió
Foios Televisión
Historias del pueblo de Foios


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es