Santiago Sempere

Imatge d'alta resolució

Santiago Sempere

Imatge d'alta resolució


Fitxa de companyia

Santiago Sempere

Població: Albaida


Documents per a consultar en la sala


Detalls

Nascut a Albaida (València), Santiago Sempere viu a França des de l'any 1968, on treballa com a intèrpret. El 1980 crea el grup Lolita Danse, grup d'investigació interdisciplinària i un dels precursors de la "nova dansa francesa". L'any 1984 funda companyia pròpia. És diplomat per l'Ecole Française de Yoga, pel mètode F. M. Alexander; llicenciat en Arts Escèniques per la Universitat de París VIII i també té el Diploma d'Estat del Ministeri de Cultura francés per a l'ensenyament de dansa contemporània (1994).Premis: Leonardo da Vinci, Bonnie Bird Award (Rencontres Internationales Chorégraphiques de Bagnolet), Villa Kujoyama (Kyoto) i Fundació Beaumarchais (París).
La seua companyia, establida a París, ha sigut subvencionada pel Ministeri de Cultura i per l'Ajuntament de París. Cal fer esment que el seu repertori s'inclou al Laban Centre (Londres), al Ballet del Rhin (Mulhouse), al Teatre Communale de Florència i al Centre Cultural de Belgais (Portugal).
Transmet els seus coneixements en institucions com ara les següents: Festival Hot Summer de Kyoto; universitats de Seika (Kyoto), Osaka, Matsuyama, Kamisawa, i la Universitat Miguel Hernández d'Elx; els conservatoris de Grenoble, Annecy, Chambéry, Le Blanc Mesnil, la Maison des Conservatoires (París), la Maison des pratiques artistiques amateurs (Auditori St. Germain), etc.Nacido en Albaida (Valencia), Santiago Sempere vive en Francia desde 1968, donde trabaja como intérprete y, en 1980, crea el colectivo Lolita Danse, grupo de investigación interdisciplinaria y uno de los precursores de la "nueva danza francesa". En 1984 funda su propia compañía.
Es diplomado por la Ecole Française de Yoga, por el Método F.M. Alexander; licenciado en Artes Escénicas por la Universidad Paris VIII y cuenta también con el Diploma de Estado del Ministerio de Cultura francés para la enseñanza de la danza contemporánea (1994).
Premios: Leonardo da Vinci, Bonnie Bird Award (Rencontres Internationales Chorégraphiques de Bagnolet), Villa Kujoyama (Kyoto), y Fundación Beaumarchais (París).
Su compañía, afincada en París, ha estado subvencionada por el Ministerio de Cultura y por el Ayuntamiento de París. Cabe destacar que su repertorio se incluye en el Laban Centre (Londres), el Ballet del Rhin (Mulhouse), el Teatro Communale de Florencia y el Centro Cultural de Belgais (Portugal).
Trasmite sus enseñanzas en instituciones como: el Festival Hot Summer de Kyoto; las universidades de Seika (Kyoto), Osaka, Matsuyama, Kamisawa, y la Miguel Hernández de Alicante; los conservatorios de Grenoble, Annecy, Chambéry, Le Blanc Mesnil, la Maison des Conservatoires (París), la Maison des pratiques artistiques amateurs (Auditorio St Germain), etc.

Espectacles

Ribera
Duels
Timó
El vell arbre
Les Menines III
Duo
3' de Gloire
Les petits endroits du corps
Taller Coreográfico Santiago Sempere: François et la forêt


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es