Tesi sobre el Teatre Ruzafa
Tesi sobre el Teatre Ruzafa

abr. 2024 · Investigació

Tesi sobre el Teatre Ruzafa

El dia 18 d'abril en la Facultat de Belles Arts de València Joana Sales va defendre la seua tesi doctoral "El teatre Russafa de València: la vida artística i musical de la ciutat vista mitjantçant el llegat de Rafael Culla".
Durant diversos anys hem conviscut amb ella a la nostra biblioteca en hores i hores d'estudi i investigació mentres consultava i "intimava" amb l'Arxiu Famila Culla.
Gràcies a la seua investigació s'ha posat nom a un altre dels empresaris del teatre que no es coneixia i s'ha assignat autoria a 70 obres que romanien com d'autor desconegut.
El tribunal va elogiar la importància de la seua investigació, destacant que era una tesi "a l'antiga", per l'enorme període temporal que abasta, pels seus més de 600 pàgines i per l'ambició dels seus objectius, àmpliament aconseguits, la qual cosa van confirmar atorgant a la nova doctora una qualificació d'Excel·lent cum laude.
Confiem amb il·lusió que Joana adapte este treball per a donar-li una nova vida con lliure que puga arribar a tots els enamorats de la història del teatre.

Enhorabona Joana!

L'Arxiu Família Culla conté el fons documental del teatre desaparegut Ruzafa. Va ser depositat per la família Culla com a llegat sota custòdia del Centre de Documentació Escènica de l'IVC i pot consultar-se prèvia cita a la nostra biblioteca.
Animem a tots els investigadors i investigadores en teatre al fet que s'acosten a eixe territori emocionant d'estudiar i rescatar les memòries dels teatres valencians desapareguts.

Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es