Makerspaces per a biblioteques públiques
Makerspaces per a biblioteques públiques

març 2017 · Innovació

Makerspaces per a biblioteques públiques

El 23 de març assistim a la Jornada Makerspaces per a biblioteques públiques: les biblioteques públiques com a llocs de producció de coneixement i de comunitat, en el laboratori cívic MediaLab Prado de Madrid.

L'Ambaixada d'Estats Units va portar a J.C. Lynce, director del departament TechCentral de la Biblioteca Pública de Cleveland, que ens va explicar com van transformar el concepte d'ús i d'acolliment de la gran biblioteca de Cleveland, i la van convertir en un lloc de trobada i de desenvolupament intel·lectual de la comunitat a través de tallers impartits per usuaris competents en cada matèria que oferixen els seus coneixements de forma solidària als qui desitgen aprendre.

Joaquín Rodríguez, editor del blog ja degà en cultura digital Los futuros del libro, va conduir la sessió.

Les biblioteques estan immerses en una canvi de paradigma que ha d'englobar el seu paper com a guies i prescriptoras de coneixement valuós i segur dins de l'abundància de recursos (i també de caos) que oferix el nou món digital, però també, i no menys important, el seu paper com a creadores de comunitat. Aquesta jornada ens ha resultat molt valuosa per a orientar els canvis que volem anar fent en la nostra biblioteca.

(De pas, la primavera ens va sorprendre a Madrid amb una nevada enlluernadora).
 

Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es